juta

Apa Yang Akan Anda Lakukan Dengan 100 Juta

Beberapa tahun yang lalu saya tiba di tempat kerja pada hari Isnin untuk memulakan kerja mingguan saya dengan hanya menjana wang yang cukup untuk membayar bil. Salah seorang rakan saya adalah seorang lelaki berusia awal lima puluhan yang dipanggil Phil. Dia seperti saya sedang bekerja untuk membayar bil.

Dia tiba pada pagi ini dengan senyuman seluas Sungai Mersey dan saya baru  download mega888 for ios hendak mengetahui sebabnya. Pada malam Sabtu dia keluar dengan cuti hujung minggu sebagai pemandu teksi, ini adalah cara dia mendapatkan wang tambahan untuk membayar cuti dll .

Sudah lewat tengah malam ketika Phil menerima panggilan yang mengubah hidupnya selama-lamanya. Anak lelakinya di hujung telefon inilah yang seperti Phil katakan, dia minum terlalu banyak.

Anaknya terus memberitahu ayahnya bahawa mereka baru sahaja memenangi Loteri Nasional UK, dan Phil menjadi pelawak mengatakan bagaimana penyewa akan mengubah hidup anda? Anaknya terus menerangkan kepada Phil bahawa dia benar-benar mendapat semua enam nombor di loteri. Phil memaklumkan kepadanya bahawa jangan terlalu bodoh dan meletakkan ibunya di telefon, yang semestinya dia lakukan. Jannice terus mengatakan kepada Phil bahawa walaupun anak lelaki itu agak cerewet, dia telah memeriksa tiketnya sendiri dan meyakinkan Phil bahawa mereka benar-benar telah memenangi loteri dengan kesemua enam nombor itu muncul.

Phil menurunkan pelanggan yang ada di dalam teksi dan berlari pulang masih tidak mempercayai perbualan yang dia lakukan dengan anak dan isterinya. Semasa dia tiba di rumahnya, dia bertemu dengan isteri, anak lelaki dan pasangan anaknya yang semuanya menatap tiket loteri yang diletakkan di atas meja kopi dan TV yang menunjukkan nombor kemenangan di teleteks.

Phil mengambil tiket dan segera mengimbas televisyen. Dia menggaru-garu kepalanya tidak percaya kerana dia dengan cepat menyedari bahawa ini bukan salah satu puteranya yang biasa.

Mereka menelefon Camelot yang mengesahkan bahawa mereka mempunyai salah satu daripada dua tiket kemenangan untuk undian Sabtu malam dan bahawa mereka akan melihat bahagian kurang dari £ 5 juta. Beberapa hari kemudian anak Phil mengambil ceknya dengan harga £ 2.3 juta.

Anak lelakinya kini telah berhijrah ke Kanada dengan membawa angin. Dia melihat kehidupan Phil telah berubah selama-lamanya menjadi lebih baik atau lebih buruk yang tahu?

Jumaat 10 Nov ini akan datang, seseorang boleh menjadi £ 100 juta lebih kaya, mungkinkah anda?

Leave a Reply

Your email address will not be published.